Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@13:40:55 GMT

زمین گیر شدن تحریم‌ها در «اکباتان»/ بومی‌سازی دو کنتور وارداتی

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۱۴۰۴

زمین گیر شدن تحریم‌ها در «اکباتان»/ بومی‌سازی دو کنتور وارداتی

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس- همدان: طی چند سال گذشته شاهد نامگذاری سال‌ها با عناوین اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری هستیم تا اهمیت رشد اقتصادی و تقویت آن در کشور به همگان گوشزد شود.

 همین نامگذاری کافی است که بدانیم توسعه و پیشرفت کشور در گرو توجه به اقتصاد به ویژه تولید است به عبارت دیگر ما نیازمند به یک جهش بزرگ در تولید هستیم تا بتوانیم در راه اهداف بزرگ تعریف شده در اسناد بالادستی کشور با قوت گام برداریم و به موارد تأکید شده دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این میان تولیدکنندگان با تمام مشکلاتی که امروز تحریم‌ها و بی‌ثباتی‌های داخلی در مسیر آنها قرار داده با تمام توان در حال حفظ خط تولید و اشتغال هستند. این افراد را می‌توانیم ولایتمدارترین آحاد مردم بدانیم که در راه تولید ثروت و ایجاد شغل گام برمی‌دارند.

 یکی از این واحدهای تولیدی، «کنترل گاز اکباتان» در همدان است که توانسته شعار «تبدیل تهدید به فرصت» را محقق کند به طوری که با تحریم کشور و ایجاد برخی از محدودیت‌ها، این مجموعه انسجام خود را حفظ کرد و توانست وابستگی به قطعات خارجی را در داخل کشور رفع و به مدد مهندسین و نیروی انسانی توانمند ایرانی به ساخت قطعات اقدام کند. 

در شرایط فعلی برخی از واحدهای تولیدی از ادامه حیات بازماندند و چرخ تولیدشان ایستاده است اما این مجموعه تعدیل نیرو که نداشت هیچ، بیش از ظرفیت اسمی شرکت نیز به تولید پرداخته و در برهه‌های مختلف توسط نیروهای جوان و زبده بسیاری از موانع را از مسیر تولید کنار زده است.

ظرفیت اسمی شرکت «کنترل گاز اکباتان» ۵۰۰ هزار دستگاه در سال تعیین شده در حالی که امسال با توجه به شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی از این میزان عبور کرده و بیش از ظرفیت اسمی تولید داشته به طوری که مدیران و مهندسان این شرکت در سال جاری تولید ۷۲۰ هزار دستگاه را هدفگذاری کردند. 

 گفتنی است این واحد تولیدی ۴۰۰ اشتغال به طور مستقیم  و چند صد اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده که در سه شیفت کاری حتی در روزهای تعطیل پای کار هستند. 

 این شرکت با اتکا به ظرفیت داخل نه تنها به تأمین نیاز کشور می‌پردازد بلکه توانسته در بازارهای خارجی نیز نفوذ یابد و سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دلار معادل  ۲۰ تا ۲۵ هزار دستگاه کنتور و ۲۵ هزار دستگاه رگلاتور صادرات داشته باشد. 

گام اول

مدیرعامل شرکت کنترل گاز اکباتان در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: این شرکت یکی از تولیدکنندگان عمده کنتور و رگلاتور شهری محسوب می‌شود چراکه ایران یکی از بزرگترین دارندگان منابع گازی دنیاست و در حال حاضر بزرگترین شبکه گاز را دارد و به تبع آن نیاز به اقلام گاز شهری برای سرویس دادن به شهروندان در کشور احساس می‌شود.

محمدرضا جعفری ادامه می‌دهد: از همین رو این واحد صنعتی توسعه داده شده و امروز به عنوان یکی از عظیم‌ترین تامین کنندگان کالاهای مورد نیاز شرکت ملی گاز ایران در بعُد توسعه گاز شهری فعال است.

او معتقد است به دلیل وجود زیر ساخت‌های موجود در شرکت و توانایی علمی مهندسین  در جهت تولید قطعات خودرویی اقداماتی انجام و از ظرفیت‌های موجود و بالقوه  به نحو احسن استفاده شده و آنها را به بالفعل بدل کرده است.

این صنعتگر از توسعه تولید لوازم اندازه‌گیری در شرکت خبر می‌دهد و اضافه می‌کند: در سال‌های اخیر مبادرت به تولید کنتور آب کردیم و در حال حاضر نیز در صف بهترین تولیدکنندگان در کشور قرار داریم. 

او تأکید می‌کند: اگرچه بنا داریم در تولید کنتورهای برق نیز ورود کنیم چراکه در کل دنیا مرسوم است لوازم اندازه‌گیری حتی با کارکردهای متفاوت اغلب توسط یک شرکت ساخته ‌شود. 

با همت جوانان از تنگناها عبور می‌کنیم

جعفری به تنگناهایی که در کشور ایجاد شده اعم از تحریم‌های ظالمانه دشمن اشاره می‌کند و می‌گوید: در برهه‌های مختلف توسط نیروهای جوان و زبده شرکت بسیاری از تنگناها و مشکلات را از مسیر تولید کنار زدیم.

او با تأکید بر اینکه زمانی که دشمن به کشور ما فشار وارد کرده و ایرانیان به تواناهایی خودشان رجوع می‌کنند، ما خوشحال می‌شویم  یادآور می‌شود: در حوزه صنعت مرسوم نیست تولید تمام قطعات و ملزومات از صفر تا صد توسط یک کشور و یا یک واحد تولیدی ساخته شود اما خیلی از موارد ناچیز در صنعت به دلیل پولی که در اختیار بوده و یا فراوانی کالا مورد توجه قرار نگرفته است.

ساخت کنتور MTX با تکیه بر توانمندی داخلی

این صنعتگر از تولید کنتور MTX  برای اولین بار و بر اساس نیاز کشور توسط مهندسین تحقیق و توسعه شرکت خبر می‌دهد و می‌افزاید: در این کنتور از کامپوزیت‌ها و پلیمر استفاده کردیم، در حقیقت مصرف مواد فلزی در این پروژه به شدت کاهش یافته و دقت اندازه‌گیری به میزان چشمگیری افزایش یافته است.

او با تأکید بر اینکه دیدگاه اصلی تولید این کنتور کاهش قیمت  تمام شده است عنوان می‌کند: موضوع قابل توجه در این پروژه امکان صادرات است چراکه تکرارپذیری این کنتور بیش از موارد دیگر خواهد بود،  پرواضح است قالب‌های فلزی بیشتر و زودتر از قالب‌های پلیمری صدمه می‌بینند از همین رو تغییر ابعاد کمتری در این قالب‌ها رخ خواهد داد پس از نظر تکنولوژی، کنتور با ثبات‌تری تولید می‌شود.

به گفته جعفری اختراع جدیدی در این شرکت انجام نشده بلکه محصولات خوب دنیا مورد تحقیق و تفحص قرار گرفته و علاوه بر الگو‌گیری، اقدامات نوآورانه‌ای‌ توسط جوانان ایرانی انجام و در نهایت ۹۹ درصد این مکانیز  داخل کشور شکل گرفته است.

او به تلاش دو ساله و تحقیق و پژوهش جوانان در این پروژه اشاره می‌کند می‌گوید: با توانمندی‌های داخل نتیجه مطلوبی حاصل شده و ظرف یکی دو ماه آینده این موتور به تولید انبوه می‌رسد.

مدیرعامل شرکت کنترل گاز اکباتان با بیان اینکه قسمت تحقیق و توسعه شرکت کنترل گاز اکباتان با حضور بیش از ۵۰ مهندس خبره فعالیت می‌کند ادامه می‌دهد: در این کنتور جدید دو دیافراگم به عنوان قلب سیستم فعالیت می‌کند و کارایی بالایی دارد که در حال حاضر به دلیل مشکلات واردات و عدم تحویل قطعه توسط خارجی‌ها وارد کشور نشده بنابراین پرده خام دیافراگم را وارد می‌کنیم  و فرم‌دهی و پانچ این مورد در شرکت انجام و روزانه بیش از ۵ هزار قطعه تولید می‌شود. 

تبدیل کمبودها به نقطه قوت

او با تأکید بر شعار «ارائه محصول با کیفیت به ایرانی‌ها» یادآور می‌شود: نبودها و کمبودها شرکت را به سمت و سویی سوق داد که برای تولید قطعات مبادرت ورزیم و مشکلات به وجود آمده از تحریم‌ها را با تقویت ظرفیت‌های داخلی، حل کنیم.

به گفته جعفری سعی شده در این شرکت حداقل وابستگی را حتی به داخل وجود داشته باشد، به طوری که اگر تولیدکنندگان داخلی محصول بدون کیفیت تحویل شرکت داده‌اند، تلاش کردند که خط تولید آن محصول را داخل واحد تولیدی راه اندازی کنند.

 او در ادامه از همکاران و متولیان امر خواست استاندارد  ملی که نیاز اولیه هر محصول محسوب می‌شود را برای تمام کالاهای ایرانی تعریف کنند و تأکید می‌کند: یقینا با افتخار می‌گویم محصولی که در این شرکت به مشتریان ارائه شده با کیفیت بوده و این امر باعث جذب بازار شده است.

تولید انبوه کنتور MTX  به محض کسب استانداردهای لازم

کارشناس واحد تحقیق و توسعه شرکت کنترل گاز اکباتان در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: محصول جدید شرکت به عنوان کنتور MTX در مراحل پایانی ساخت و تولید انبوه است.

مرتضی تاج‌بخش با اشاره به اینکه این مکانیزم کاملا بومی‌سازی شده است بیان می‌کند: ویژگی منحصربه فرد این کنتور تعداد قطعات کمتر، نحوه مونتاژ ساده‌تر و جنس ۹۰ درصدی پلیمری آن است به طوری که در این کنتور ضایعات بسیار کمتری خواهیم داشت و در نتیجه  قیمت تمام شده کاهش می‌یابد. 

او  خبر از جایگزینی این محصول جدید با کنتورهای قدیمی می‌دهد و می‌افزاید: از ابتدا تا انتها ساخت این کنتور و حتی قالب سازی در کشور  و طراحی این مکانیز در واحد آرندی شرکت انجام شده که به محض کسب استانداردهای لازم در این حوزه تولید انبوه آغاز می‌شود.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه شرکت کنترل گاز اکباتان  ادامه می‌دهد: با تکیه بر توان داخلی و شکستن تحریم‌ها قطعات این کنتور را به عنوان آخرین تکنولوژی روز دنیا به سرانجام رساندیم و خوشوقتیم که اعلام کنیم  بیش از ۹۵ درصد از اقدامات و قطعات داخل کشور تولید شده است. 

گام دوم 

مدیرعامل شرکت کنترل گاز اکباتان در ادامه به فناوری روز دنیا و کنتور هوشمند اشاره می‌کند و می‌گوید: بی اغراق باید اعلام کنم اولین کنتوری که خواسته‌های شرکت ملی گاز ایران را تأمین کرده و مطابق با فناوری روز دنیا با قابلیت ارسال دیتا است، تولید کردیم.

جعفری به تشریح زمان طولانی اجرای پروژه کنتور هوشمند می پردازد: بیش از ۱۰ سال برای تولید این نوع کنتور زمان صرف شده و امروز در دنیا نظیر ندارد چراکه بر اساس خواسته‌های کشور و شرکت ملی گاز ساخته شده است. 

ساخت کنتور ضد انفجار در کنترل گاز اکباتان

او در مورد ویژگی‌های منحصر به فرد این پروژه می‌گوید: یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این کنتور ضد انفجار بودن آن است که سلامت مصرف‌کننده و آحاد مردم را تضمین می‌کند به طوری که گواهی‌های مورد نیاز در راستای ضد انفجار صادر شده و امیدواریم در آتیه بسیار نزدیک به بهره‌برداری برسد.

این صنعتگر در ادامه درخواست خود را از مسؤولان بیان می‌کند و می‌افزاید: اگر این موضوع به گوش وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز رسید، اجازه دهند در این قسمت به توانایی‌های بومی اتکا کنیم به دلیل اینکه آزمایشگاه‌ها و تست‌های داخلی بر اساس استانداردهای بین‌المللی انجام شده و در هفته گذشته زحمات همکاران ما در شرکت به ثمر نشسته و نتیجه آزمایش‌ها مقاومت در برابر انفجار را تایید کرده است.

همدان می‌تواند پایلوت کنتور هوشمند گاز شود

او با ابراز امیدواری نسبت به آینده یادآور می‌شود: امید است مسؤولان اجازه دهند اولین پایلوت هزار عددی نصب کنتورهای هوشمند در کشور در محدوده دو شهرک مسکونی همدان اجرایی شود، طی این طرح شهرک مدرس و شهرک الوند به عنوان اولین پایلوت هزار عددی کنتورهای هوشمند خواهند بود.

جعفری بیان می‌کند: این کنتور در کشورهای اروپایی معادل ۱۷۵ هزار یورو قیمت‌گذاری شده در حالی که با کمتر از نصف این قیمت در داخل بدون هیچ وابستگی فنی تولید شد و در مجموع نرم‌افزار و سخت‌افزار این کنتورها ساخت داخل است. 

او به برنامه‌نویس ایرانی این کنتور اشاره و اضافه می‌کند: این پروژه به راحتی امکان هک شدن ندارد و در این شرایط کرونایی بسیار ارزشمند است چراکه نیازی به بررسی و نوشتن ارقام کنتور درب منازل نیست، از همین رو کنتورهای هوشمند قابلیت قرائت رقم مصرف شده از راه دور را دارد و میزان مصرف گاز از طریق ایمیل و یا سیستم پیامک اعلام می‌شود.

برنامه‌نویسی با توجه به امکانات موجود

سرپرست الکترونیک واحد تحقیق و توسعه شرکت کنترل گاز اکباتان نیز در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: در پروژه کنتور هوشمند طراحی بخش الکترونیکی و برنامه‌نویسی به صورتی انجام شده که قطعات لازم در دسترس باشد.

حسین اسدی‌تشویق اضافه می‌کند: بخش منوی کنتور بنا بر درخواست شرکت ملی گاز به صورت فونت فارسی از ابتدا طراحی و نوشته شده و کاربران به راحتی می‌توانند از روی منوی فارسی این کنتور حجم ماهانه، روزانه و دوره‌ای را رصد کنند.

او از مشکلات در طول اجرای این پروژه از قبیل نبود قطعات در بازار می‌گوید: به منظور رفع مشکلات، طراحی بردها را از ابتدا  تغییر دادیم و بر اساس منابع موجود طراحی لازم صورت گرفت، از طرفی در حوزه مصرف باتری نیز وارد لایه‌های پیشرفته برنامه نویسی شدیم تا مصرف به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

سرپرست الکترونیک واحد تحقیق و توسعه شرکت کنترل گاز اکباتان  با بیان اینکه کنتور هوشمند تا پیش از این در کشور اجرا نشده بود بیان می‌کند: این کنتورها در کشورهای اروپایی با هزینه گزاف معامله می‌شود از همین رو شرکت کنترل گاز از صفر تا صد برد کنتور هوشمند را به صورت انحصاری طراحی کرده است.

او در ادامه به طراحی کنتور هوشمند توسط چند شرکت دانش‌بنیان اشاره می‌کند و می‌افزاید: تا کنون این پروژه با این وسعت انجام نشده و در حال حاضر این کنتورها برای اولین بار توسط شرکت کنترل گاز تا مرحله عملیاتی پیش رفته و ساخته شده به طوری که تست‌ و آزمایش‌های لازم را نیز پاس کرده و قابل استفاده است.

 اسدی‌تشویق  تأکید می‌کند: این پروژه از نظر بهینه‌سازی در مصرف باتری و فارسی سازی منو کنتور برای اولین بار در کشور اجرا شده است. 

تبلور جهش تولید

مدیرعامل کنترل گاز اکباتان به نمونه دیگری از فعالیت‌های شرکت که معنا کننده جهش تولید است اشاره می‌کند و می‌گوید: دستگاهی برای کالیبراسیون کنتورهای گاز از آلمان به عنوان سرآمد تولید این دستگاه خریداری کردیم پس از گذشت دو سال قطعه‌ای از این دستگاه خراب شد و  متاسفانه شرکت آلمانی قطعه معیوب را تحویل نداد بنابراین مهندسین شرکت با امکانات داخلی عیب و عیوب دستگاه را رفع کرده‌اند اکنون این دستگاه بیش از دو سال به خط تولید بازگشته است.

جعفری ادامه می‌دهد: اگر بخواهیم مشت محکم بر دهان دشمن بزنیم و در دنیا حرف برای گفت داشته باشیم باید کوشش و تلاش را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم، خداوند در آیه ۳۹ سوره «نجم» می‌فرماید: «لیس للانسان الا ما سعی؛ برای انسان چیزی جز تلاش و کوشش او نیست».

منویات مقام معظم رهبری نصب‌العین کنترل گاز اکباتان

او با تأکید بر این آیه که مهر تاییدی بر اهمیت کار و تلاش از منظر اسلام است می‌گوید: لازمه  تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری تلاش و تلاش و تلاش است.

این صنعتگر با بیان اینکه شرکت کنترل گاز اکباتان با حاشیه سود بسیار کم اما با تلاش نسبتاً زیاد در جهش تولید بهینه و مورد نیاز کشور فعال است اضافه می‌کند:  فرمایشات رهبری در حوزه اقتصاد و تولید را از سال‌های گذشته نصب‌العین قرار داده‌ایم.

او به یکی از ویژگی‌های شرکت که توسعه عمقی بوده است اشاره و بیان می‌کند: کماکان نیز به دنبال توسعه هستیم و در حد امکان از وابستگی‌ها من جمله وابستگی به خارج از کشور کاسته و محصولات را داخلی سازی کرده‌ایم.

جعفری اصلی‌ترین مشکلات صنعت امروز را بی‌ثباتی اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمت نهاده‌های اولیه تولید، تامین ارز و عدم اعتماد به تولیدکننده می‌داند که باعث تحلیل رفتن سرمایه تولیدکننده خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه امروز باید محصولات با قیمت روز در کنار یک سود عادلانه عرضه شود یادآور می‌شود: یکی دیگر از مشکلات عمده صنعت خریداران دولتی است که با پیش پرداخت‌های اولیه و ناکافی به دنبال ثبات قیمت در دوسال گذشته هستند در حالی که بیش از ۷۰ درصد قیمت تمام شده محصول مواد اولیه است.

افزایش قیمت بی‌رویه مواد اولیه بلای جان تولید

مدیرعامل شرکت کنترل گاز اکباتان از افزایش چند برابری قیمت نهادهای تولید می‌گوید: طی مدت زمان کوتاهی مواد اولیه از  ۱۵۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش قیمت داشته پس این میزان در قیمت نهایی تولید تاثیرگذار است.  

او ادامه می‌دهد: نباید انتظار داشت کالا دو برابر قیمت قبل تولید و نصف قیمت تمام شده امروز عرضه شود که این نشان از ظلم مضاعف به صنعت و تولیدکننده است.

جعفری با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان خواسته چندان بزرگی ندارند و ۱۵ تا ۲۰ درصد حاشیه سود تولید رقم قابل توجهی نیست بیان می‌کند: مهمترین اقدام در این راستا آزادسازی اقتصاد است به طوری که اگر اقتصاد رها باشد بسیاری از مشکلات تولید و صنعت حل خواهد شد. 

او در پایان سخنانش با تأکید بر لزوم حمایت از تولیدکننده گفت: در اغلب کشورها سیاسیون پشت سر فعالان اقتصادی حرکت می‌کنند و به آنها اهمیت می‌دهند اما متاسفانه در بسیاری از مواقع این موضوع در کشور ما برعکس است.

-------------------------

سولماز عنایتی

------------------------

انتهای پیام/۸۹۰۳۳/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: جهش تولید تحریم ها شکستن تحریم ها خبرگزاری فارس تولیدکننده صنعتگر او با تأکید یادآور می شود کنتور هوشمند ادامه می دهد شرکت ملی گاز هزار دستگاه تولید انبوه حال حاضر همین رو تمام شده تحریم ها کنتور MTX بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید

تین نیوز

مدیرعامل اتوبوسرانی گفت: اگر سنگ اندازی برخی رسانه ها موجب تحریم قرارداد شهرداری تهران نشود، می توان به حضور اتوبوس های تازه نفس چینی تا پایان سال در تهران امیدوار بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر، مهدی علیزاده مدیرعامل اتوبوسرانی با حضور در شبکه افق، در رابطه با آخرین تحولات حوزه اتوبوسرانی و ناوگان جدید عمومی تهران توضیحاتی ارائه کرد.

عملکرد ۱۲ ساله اتوبوس های بی آرتی کیفیت آنها را نشان داد

وی با بیان اینکه بر اساس سابقه شهرداری تهران و شهرداری سایر شهرها اتوبوس های خریداری شده در ادوار مختلف از کشور چین بوده است، اظهار کرد: سابق بر این، اتوبوس های تندرو در سطح شهر با سه مدل از کشور چین تهیه شده که در ۱۲ سال شهرداریِ دوره آقای قالیباف صورت گرفته است.

علیزاده افزود: شاید وقتی نام چین می آید اینگونه تصور می شود که کیفیت محصولات آنها پایین است؛ اما چینی ها در این سال ها به دنیا ثابت کرده اند که محصولات با کیفیت نیز می توانند بسازند. قطعاً کالاهای چینی نیز براساس کیفیت خود، سطح بندی می شوند. اما مهم ترین نکته برای خریدهای سال های اخیر مشخصات فنی خودروهاست و کاربری و ماندگاری دستگاه بر اساس کیفیت بیشتر خواهد بود. شما به سابقه این اتوبوس ها در تهران نگاه کنید: اتوبوس های تندرو بیش از ۱۲ سال در خیابان های شهر در حال فعالیت هستند و از بهترین نوع اتوبوس های چین به شمار می رود.

مدیرعامل اتوبوسرانی با بیان اینکه شهردار تهران در سفر سال قبل خود به چین با یک تیم فنی و پشتیبانی برای خرید دوباره ناوگان تازه نفس به نتیجه رسیدند، یادآور شد: شهردار در روزهای اول قبول مسئولیت در شهرداری قرارداد ۱۷۵ دستگاهی با ایران خودرو دیزل منعقد کرد. این نشان می دهد که دغدغه ایشان حمایت از تولید داخلی است. این قرارداد منعقد و اتوبوس ها تحویل گرفته شد.

وی همچنین تصریح کرد: آقای زاکانی قبل از ورود به شهرداری حمل و نقل را دغدغه اصلی خود عنوان کرده بود و با این اقدام و قرارداد نشان داد که مردم برای شهردار اهمیت بالایی دارد. تولید داخل از نگاه آقای زاکانی از اهمیت بالایی برخوردار بود. از طرفی دو هزار و ۵۴۰ دستگاه اتوبوس در قراردادهای داخلی منعقد شد.

انعقاد قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی

علیزاده با بیان اینکه بیش از ۱۲ سال است که سیستم حمل و نقل عمومی نوسازی نشده است، خاطرنشان کرد: با این وجود تولید داخلی نیز یا کُند و یا متوقف شده است. سه هزار و ۴۰ دستگاه اتوبوس قرارداد بسته شد که وقتی دیدیم تولیدکنندگان داخلی توانایی تأمین آن را ندارند، ۵۰۰ دستگاه کنسل شد و به دو هزار و ۵۴۰ دستگاه رسید. ایراد این است که خطوط تولید داخلی در این ۱۲ سال، یا تعطیل و یا نیمه تعطیل است و با توجه به پیچیدگی تولید اتوبوس، روند احیای آنها زمانبر است و از سویی بیش از هزار و ۳۰۰ شهرداری در کشور داریم.

وی ادامه داد: زمان تحویل اتوبوس های داخلی یک ساله بوده و قطعا عقب هستیم. باید یکی از شرکت ها تا امروز بیش از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می داد که فقط ۱۲۰ دستگاه تحویل داده است! برخی قطعات این اتوبوس ها از بیرون وارد می شود و همین فرایندهای اداری و گمرکی، تولید اتوبوس داخلی را دشوار کرده است.

تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز همه شهرهای کشور به اتوبوس را ندارند

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با تأکید بر اینکه اگر به دنبال شرکت های داخلی نمی رفتیم این موضوع مطرح می شد که چرا از آنها حمایت نشده است، گفت: ما می خواهیم به تولید و کارگران کمک کنیم تا بتواند کار کند. هرچه نوسازی کنیم باید در طول سال خرید را ادامه دهیم تا پس از چندین سال به یک دوره مدیریت شهری فشار وارد شود و ناچار به فشار وارد کردن به تولیدکنندگان داخلی شود.

علیزاده با بیان اینکه در حوزه تولید داخل با مشکلاتی رو به رو هستیم و واقعیتی انکار ناپذیر است، گفت: مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر این تأکید داشتند که اگر خودروساز داخلی حمایت می شود نباید خودروی بی کیفیت ارائه داد. شرکت ایران خودرو هم در حال رفع نواقص اتوبوس های خود است. در ابتدای کار مشکلاتی وجود داشت و در بسته ای که از آنها تحویل گرفتیم، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس متوقف بود و کیفیت نداشت. ما مسائل فنی را اعلام کردیم و تلاش کردند برطرف شود. کمیته فنی ما با تولیدکنندگان داخلی تمام مشکلات را رفع کرده اند و اتوبوس های نو با رنگ های مشخص و تجهیزات و امکانات مطلوب در سطح شهر تردد دارند.

وی با تأکید بر اینکه ما وظیفه داریم از خودروساز داخلی حمایت کنیم، یادآور شد: ما با ایران خودرو قراردادی نداریم . قرارداد امروز ما با شرکت عقاب و دیگر شرکت هاست. این شرکت ها قرار نیست تمام اتوبوس ها را به تهران تحویل دهند و باید سراسر کشور پوشش داده شود. لذا توان و ظرفیت این میزان تولید وجود ندارد و اگر همین تعداد اتوبوس نیز تأمین شود، مطلوب است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه پایتخت حداقل به پنج هزار اتوبوس دیگر نیاز دارد، اظهار کرد: مدل قراردادی با شرکت های ایرانی به این شکل بود که باید شهرداری از منابع داخلی اعتبارات را تأمین می کرد. عدد قراردادها نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است و قطعاً شهرداری این رقم را به صورت نقد ندارد. سال قبل شورا برای حوزه حمل و نقل ۴۵ درصد از کل بودجه را در نظر گرفت که به بخش های مختلف اختصاص داشت و از این میزان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به اتوبوسرانی اختصاص داشت. با این رقم چند اتوبوس هشت میلیاردی می توانستیم بخریم؟

وی افزود: ما هرآنچه را داشتیم به خودروسازان اعلام کردیم تا هم به تولید و کارگران و هم به مردم خدمت شود؛ لذا گفتیم ۲۵ درصد به صورت نقد تأمین می کنیم و ۲۵ درصد را نیز ملک تحویل می دهیم و ۵۰ درصد نیز تسهیلات بانکی پرداخت و اقساط توسط شهرداری پرداخت می شود. این روش ابتکار جدیدی بود که شهردار تهران ابلاغ کرد و شرکت ها نیز پذیرفتند. این اقدام در دوران بلدیه بی سابقه بود و شهرداری زیر بار آن رفت. برای شرکت ها نیز مسئولیت ایجاد شده و باید املاک را به فروش برسانند، امور اداری را دنبال کنند و واردات تجهیزات را انجام دهند.

علیزاده همچنین تصریح کرد: تیم فنی خوبی در مجموعه شهرداری به ویژه در اتوبوسرانی و همچنین وزارت کشور، اتوبوس های برقی وارداتی را بر اساس استانداردهای روز دنیا بررسی کرده اند. نیمی از قیمت این اتوبوسها به دلیل قیمت باتری است. یکی از تولیدکنندگان یک اتوبوس برقی تحویل داده بود که پیمایش آن ۱۷۸ کیلومتر بود! اتوبوس های خریداری شده از چین، حداقل ۴۰۰ کیلومتر پیمایش دارد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس هایی که از تولیدکنندگان داخلی تحویل گرفته ایم بر اساس نمونه شاهد است، یادآور شد: ما این نمونه ها را در خطوط تست می کنیم و اگر چارچوب ها رعایت شده بود که مورد استفاده قرار می گیرد و اگر نبود باید نواقص برطرف شود. اگر برخی رسانه ها اجازه دهند و مشمول تحریم ها نشویم، قرارداد اتوبوس های چینی به نتیجه می رسد! تولیدکننده چینی باید یک نمونه شاهد تحویل دهد و به مدت یک ماه در تهران برای تست تردد خواهد کرد. در صورت تأیید نماینده ما در خط تولید حضور خواهد یافت.

وی اضافه کرد: قراردادی که شهردار تهران با چین منعقد کرده، نقد نیست و چند دستگاه در آن درگیر هستند که شامل شهرداری، بانک شهر، وزارت کشور و بانک مرکزی است. بانک شهر ۲۰ درصد از مبلغ را از جانب شهرداری به صورت نقد پرداخت می کند. شرکت چینی ماهیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می دهد. مدل یوزانس که در قراردادها تنظیم شده بر اساس مطالبات بین دولت چین و جمهوری اسلامی است. شرکت های چینی بعد از تحریم های گسترده آمریکا با ترس و لرز با ایران مستقیما وارد مذاکره می شوند. چرا باید دست خود را خیلی راحت رو کنیک که آمریکا دوباره تحریم کند و مردم آسیب ببینند؟ با توجه به این موضوع یک هلدینگ را در نظر گرفتیم که هم تدبیر تحریم را اندیشیده باشیم و هم نیاز پایتخت تأمین شود.

علیزاده با بیان اینکه ایران خودرو تنها به صورت نقدی کار می کرد و تنها شرکتی که با ما وارد معامله نشد ایران خودرو بود، گفت: پیشنهاد مکتوب ایران خودرو برای اتوبوس های برقی، ۳۱۶ هزار یورو بود. قیمت اتوبوس دیزلی تقریبا هفت تا هشت میلیارد تومان است و به میزان دو برابر آن قیمت اتوبوس برقی است. ما اما با رقم ۲۲۰ هزار یورو با چینی ها قرارداد بستیم.

وی با اعلام اینکه امروز حدود دو هزار دستگاه اتوبوس به تهران خدمات ارائه می دهد، در حالیکه از هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس در ابتدای دوره فعلی ۸۰۰ دستگاه فعال بود، گفت: بر اساس آخرین آمار دو هزار و ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر تردد می کنند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: اگر سنگ اندازی نشود، پس از انجام پیش پرداخت در سال جاری شاهد حضور اتوبوس های چینی در تهران خواهیم بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • مشعل المپیک در فرانسه تحریم شد
  • مشعل المپیک درفرانسه تحریم شد
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی